Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ποια λάθη κάνουμε στην επιλογή συντρόφου, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε εγκλωβισμένοι σε μια σχέση



-Αν  στηριζόμαστε αποκλειστικά στην σεξουαλική έλξη αυτό δεν αρκεί ώστε να θεμελιώσει από μόνη της γερές βάσεις γιατί συνήθως έχει φθίνουσα πορεία.

-Η σύγχυση μεταξύ πάθους (κεραναυνοβόλου έρωτα) και αγάπης δημιουργεί ψευδαισθήσεις και οδηγεί σε λανθασμένες προσδοκίες. Θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας.

-Η εξιδανίκευση του/της συντρόφου μας, μας οδηγεί συχνά στο να αγνοούμε τα πραγματικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας.

-Η   αναπαραγωγή οικογενειακών στερεοτύπων. Η αναζήτηση μητρικού ή πατρικού προτύπου, η ταύτιση με άτομα της οικογένειας δημιουργούν σύγχυση ρόλων.

-Η  πλήρης απόρριψη των οικογενειακών καταβολών. Η μετεξέλιξη μιας σχέσης σε οτιδήποτε δεν θυμίζει την οικογένειά μας, δημιουργεί προστριβές και αποφυγές για τις πραγματικές αιτίες αυτής της επιλογής.

-Τα   αισθήματα απελπισίας. Η αγωνία της αποκατάστασης όταν όλοι γύρω μας ΄΄τακτοποιούνται΄’ είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

-Η   επιλογή ανθρώπων με γνώμονα την κάλυψη των δικών μας κενών και ανασφαλειών, χωρίς αντικειμενική κρίση ή συναισθηματικό φίλτρο.

-Η   έλλειψη αυτοεκτίμησης. Η συνεχής ανάγκη της επιβεβαίωσης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

-Ο φόβος του μέλλοντος. Η αναζήτηση σιγουριάς και σταθερότητας οδηγεί σε αγχώδεις και βεβιασμένες επιλογές.

-Η χρησιμοποίηση μιας σχέσης ή ενός συντρόφου ως ΄΄γιατρικό΄΄ για τις δυσκολίες της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.